Újratervezés

2021. március 4. - május 14.

Újratervezés
Ezzel a címmel nyílik Udvarhelyi Zsuzsanna kiállítása a Széphárom Közösségi Térben.
A tárlat március 4-től április 30-ig lesz a falakon. A tárlat internetes felületeinken látogatható, de reményeink szerint nem csak virtuálisan, hanem a nyitást követően a valóságban is találkozhatunk majd a képekkel és alkotójával.
Udvarhelyi Zsuzsanna, még szinte kamaszként festette első képeit az USA-ban, amiket egy helyi galéria szerencsésen értékesített. Ettől kezdve, néhány jó tanáccsal felvértezve folyamatosan fest. Jogi diplomát szerez, és jogászként módja nyílt több kontinens számos országát megismerni, de érdeklődésének középpontja továbbra is a művészet maradt.
Tíz éve sikeres kiállító művész. Professzionális autodidakta, aki ma már a képei eladásából él; jelenleg Dél-Franciaországban.
Sikerének egyszerű titka van. Természetesen korunk kataklizmáival, az emberi sorsok apró vagy súlyos drámáival tisztában van, de képeivel inkább a szépség és az öröm esélyét és reményét kívánja bemutatni. Megidézve a pointillizmus, az Art Nouveau vagy épp Rippl-Rónai "kukoricás" festői nyelvét, napjainkra vetíti a múlt század boldog békeidőit.
Udvarhelyi Zsuzsanna portréi, dekoratív természeti motívumai intim pillanatok, amik távol állnak egy plakátszerű, kidekázott gondolkodástól. Az improvizációs esetlegességek, az őszinte vágyak megmutatása egy ösztönösebb, emberszagú élet,
a talán sosem volt, ám bennünk mégis élő, a mából nézve boldognak tűnő kor újjászületését ígérik. Ahogy a kiállítás címe utal rá, az újratervezést. És életünk útvesztőjében ki ne kényszerülne, de legalábbis vágyna erre (a GPS figyelmeztető
megoldására); különösen ebben a jelenlegi elszigetelt, elkeseredésünkben sokszor zsákutcának tűnő helyzetünkben.

Pokorni Péter


A kiállítás virtuálisan itt tekinthető meg

A finisszázson készült fényképek, Opauszki Zalán munkái

Hadaghian István hobbifotós képei

Szubjektív tárlatvezetés: