MFT 20 - 1995-2015

2015. június 24. - július 25.
Jubileumi kiállítás a 20 éves fennállás alkalmából

A Magyar Festők Társaságát 33 festőművész alapította 1995 nyarán, vagyis épp idén húsz éves. Jelenleg 286 művésztaggal a Társaság a magyar festőművészek legnagyobb, országos hatáskörű szakmai szervezete. Elnöke Kováts Albert, elnökségi tagjai Bikácsi Daniela és Kovács Péter festőművészek. Tagszervezete a Magyar Képzőművészeti és Iparművészeti Társaságok Szövetségének, ezen keresztül tagja a koppenhágai székhelyű Európai Művészek Tanácsának.

Társaság célja a magyar festőművész-társadalom szakmai támogatása, s a modern és kortárs képzőművészet népszerűsítése. Fontosnak tartja a magyar festészet sokszínűségének ápolását, az egyéni törekvések támogatását. Működése alatt a Magyar Festők Társasága több mint 100 kiállítást rendezett és 66 katalógust adott ki.

A mostani 20 éves jubileumi kiállítás-sorozat keretében az év folyamán az egyesület tagjai 6 tárlaton állítanak ki. A sorozat egyik állomása a Széphárom Közösségi Tér. A felkért művészek munkásságuk fontosnak, rangosnak tartott, az ünnepi alkalomhoz kiválasztott darabjával szerepelnek.
(Kováts Albert)


A kiállítást június 24-én Feledy Balázs művészeti író nyitotta meg.

Támogatók: