A Föld

Megtekinthető: 2020. február 6. - március 28.

A résztvevő képzőművészek: Alföldi László, Gábos József, Géczi János, Húber András, Kelemen Katalin, Kováts Borbála, Láng Eszter, Mózes Katalin, Molnár Icsu István, Németh Géza, Székelyi Kati, T. Horváth Éva, Turcsányi Antal, Zsubori Ervin
Mintegy húsz egymást kedvelő képzőművész az elmúlt években S. Nagy Katalin művészettörténész meghívására tematikus kiállításon mutatta be legújabb műveit budapesti és vidéki galériákban. Különböző műfajban, különféle szemlélet, vizuális nyelv szerint alkotnak figurális és nonfiguratív, klasszikus avantgárd és posztmodern műveket. Ami összeköti őket, az a minőség, szakmai igényesség iránti elkötelezettség.
Néhány hívószó (kiállítás cím) az elmúlt évekből: önarckép, tükör, műterem, genezis, tavaszi szél, víz, sziget stb. A hagyományos táblakép festészet témái nem hagyományos megközelítésben, hanem a kétezres éveknek, a mának megfelelően újragondolva.
A FÖLD nagyon is aktuális témája világunknak, és egyben lehetőséget ad számos megközelítésre (a bolygó, ahol élünk, a termőtalaj, a föld-istenek és így tovább).
A kiállítást mindenkinek ajánljuk, akinek fontos környezetünk, életünk közege.

A kiállítást rendezte: S. Nagy Katalin